In aceasta pagina va oferim, spre folosul tuturor copiilor, cele mai frumoase Pilde si Povestiri Crestin - Ortodoxe, culese de Leon Magdan.  In fiecare saptamana ne propunem sa publicam cate 5 povestiri noi.

 
| Login  
Saturday, June 10, 2023   Search  
Va aflati aici: Pagina Copiilor
 
Pilde si Povestiri Ortodoxe
Minimize
A doua şansă

  După ce a trăit o viaţă plină de egoism, în care nu s-a gândit decât la el, nepăsându-i de cei din jur, un om a ajuns în iad. Cât de mult s-a căit atunci pentru tot ce făcuse! Dar era prea târziu. Chinuindu-se zi şi noapte în flăcările iadului, se ruga încontinuu:

  Click aici pentru tot articolul...

Facerea lumii

  Pe un drum de munte, s-au întâlnit doi ţărani. Unul dintre ei, mai răutăcios, 1-a întrebat pe celălalt:

  Click aici pentru tot articolul...

Suflet întunecat

  Într-o iarnă grea, un călugăr a plecat din mănăstire spre satul de la poalele  muntelui, să vadă de sănătatea unui copil pe care boala îl ţintuise la pat. La marginea pădurii, a găsit, căzut în zăpadă, un cerb mort de foame şi frig, dar şi-a continuat drumul. Ajuns în casa băiatului, 1-a chemat pe tatăl acestuia şi i-a spus:

  Click aici pentru tot articolul...

Rasplata

  Într-un sat de munte, era un om vestit pentru hărnicia sa. Dar, pe cât de luncilor era omul, pe atât de leneş era fiul său. Toată ziua ar fi stat degeaba şi tot nu s-ar fi plictisit. Numai că, într-o după-amiază, se duse la tatăl său şi îi spuse:

  Click aici pentru tot articolul...

Puterea Sfintei Cruci

  Un tânăr dornic de aleasă învăţătură s-a dus odată la o mănăstire, să-i ceară sfat unui bătrân călugăr:

- Părinte, daţi-mi, vă rog, o carte din care să pot învăţa cel mai bine cum trebuie să fie un creştin; cum trebuie să gândească, ce trebuie să facă; o carte care să-mi explice toate aceste lucruri!

  Click aici pentru tot articolul...
Page 1 of 5First   Previous   [1]  2  3  4  5  Next   Last   

Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 - B.O.R. "Sfanta Treime", Troy, Michigan, USA