Agape Fratesti
Minimize

O icoana pentru fiecare zi
Minimize

 


Sfintii Zilei
Minimize
Crezul Ortodox
Minimize
 
People Online People Online:
Visitors Visitors: 17
Members Members: 0
Total Total: 17

| Login  
Saturday, June 10, 2023   Search  
Va aflati aici: Pagina de Start
 

Bine ati venit pe pagina de web a Bisericii Ortodoxe Romane "Sfanta Treime" din Troy, Michigan, USA, pastorita de Parintele Calin Barbolovici, o parohie a Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Statelor Unite ale Americii. Acest website, aflat intr-o continua dezvoltare, va ofera informatii utile despre parohia noastra, despre ortodoxie in general, legaturi catre surse de informare ortodoxa externe cat si informatii laice, de interes pentru comunitatea romaneasca din Michigan. Speram ca eforturile echipei de administratie a acestui website vor veni in ajutorul credinciosilor Parohiei Bisericii "Sfanta Treime" din Troy si asteptam sugestiile cat si ajutorul dumneavoastra.   

 

CALENDAR CRESTIN ORTODOX 2020

 

Noutati, Anunturi, Articole
Minimize
Sute de elevi se reunesc la prima ediţie a olimpiadei naţionale de religie ortodoxă

Sute de elevi se reunesc, in perioada 10-14 aprilie, in Baia Mare, pentru a participa la prima ediţie a olimpiadei naţionale de religie ortodoxă. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş au anunţat, joi, că in Baia Mare sunt aşteptaţi 258 de elevi ai claselor VII-XII din toate judeţele ţării şi in jur de 60 de profesori insoţitori, precum şi membri ai comisiei centrale.

  Click aici pentru tot articolul... Comments (0)

PF Parinte Patriarh Daniel - Intelesul si folosul pelerinajului de Florii

  În săptămânalul de spiritualitate şi atitudine creştină Lumina de Duminică, este prezentat un cuvânt al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Române despre valoarea eclezială şi spirituală a pelerinajului prilejuit de sărbătoarea împărătească a Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile).

  Click aici pentru tot articolul... Comments (0)

Lamuriri - despre numele lui Iisus Hristos

 După naraţiunea biblică, Dumnezeu este primul care a pus nume: "Lumina a numit-o Dumnezeu ziuă, iar întunericul l-a numit noapte". Omul, fiind creat după chipul lui Dumnezeu, pune de asemenea nume: "Şi Domnul Dumnezeu, Care făcuse din pământ toate fiarele câmpului şi toate păsările cerului, le-a adus la Adam, ca să vadă cum le va numi; aşa că toate fiinţele vii să se numească precum le va numi Adam".

  Click aici pentru tot articolul... Comments (1)

Sfântul Mucenic Irineu, Episcop de Sirmium, este sărbătorit astăzi în Biserica Ortodoxă

 În fiecare an, la 6 aprilie, Biserica săvârşeşte pomenirea Sfântului Mucenic Irineu, cel care a fost episcop de Sirmium în timpul domniei împăratului roman Diocleţian (284-305). Informaţii preţioase despre viaţa bisericească a primelor comunităţi creştine ne-au rămas din aşa-numitele „Acte martirice”, documente întocmite după procesele de judecată ale celor ce au pătimit pentru credinţa lor.

  Click aici pentru tot articolul... Comments (0)

"Biserica cu Luna" din Oradea - Mecanismul unicat în lume arată fazele lunii

La începutul secolului al XVIII –lea, în Oradea ortodocşii aveau o singură biserică, în cartierul Velenţa. Pentru a ajunge la biserică, orădenii se deplasau prin noroi, în special când ploua şi apele Crişului şi ale Peţei se umflau şi ieşeau din matcă.

  Click aici pentru tot articolul... Comments (0)
Page 15 of 17First   Previous   8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  Next   Last   

Editorial
Minimize

Fiecare dintre noi poate gasi multiple explicatii ( sau scuze ) pentru a evita greaua "sarcina" de a mentine limba romana intacta si in viata in comunitatea noastra. Sigur, totul tine de obiectivele fiecaruia in parte, de modul cum ne vedem apartenenta la origine, de restul de romanism din fiecare, de dorinta de a mentine  o oarecare legatura cu ceea ce am lasat in urma.

  Click aici pentru tot articolul...
Comments (1)

Sondaj
Minimize
Ce va atrage interesul mai mult pe site-ul Bisericii Sfanta Treime din Troy, MI?


Submit Survey  View Results

 

     

 

 

 
Minimize
Terms Of Use | Privacy Statement Copyright 2009 - B.O.R. "Sfanta Treime", Troy, Michigan, USA